Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (11.03.2024 - 15.03.2024)

15.03.2024 30 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Роз’яснення для громад «Новий перелік черговості видатків в умовах воєнного стану»

Експерти Програми USAID DOBRE підготували нове роз’яснення для територіальних громад на тему «Новий перелік черговості проведення органами Казначейства платежів розпорядників і одержувачів коштів місцевих бюджетів в умовах воєнного стану».

Фінансування шкіл із малою кількістю учнів: розʼяснення МОН

Доступ до якісної освіти для всіх дітей — одна з головних цілей роботи Міністерства освіти і науки України.

Що робити у разі виявлення некоректних відомостей в обліковій картці застрахованої особи?

Як внести або змінити дані в Реєстрі застрахованих осіб роз’яснила заступник начальника Відділу  формування електронних трудових книжок Головного управління Пенсійного фонду Вінниччини Алла Кононюк під час чергового навчання. Сьогодні до вебінару приєдналися понад 50 слухачів. 

Лист ДКСУ: Щодо прийняття до виконання виконавчих документів виданих у електронній формі

Більш детально за посиланням: Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Лист ПФУ: Щодо соціального страхування

Згідно із частиною першою статті 3 Закону України від 23.09.99 № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон № 1105) соціальне страхування здійснюється за принципами законодавчого визначення умов і порядку здійснення соціального страхування.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Затверджено Порядок перетворення державного унітарного комерційного підприємства в ТОВ

Кабмін постановою від 08.03.2024 № 274 затвердив Порядок перетворення державного унітарного комерційного підприємства в товариство з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків часток у статутному капіталі якого належать державі (далі – Постанова). 

Затверджений порядок інформування населення щодо біобезпеки та біологічного захисту

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок інформування населення щодо біобезпеки та біологічного захисту. Він врегульовує інформаційну роботу органів державної й місцевої влади з питань біологічної безпеки, профілактики й контролю інфекційних захворювань, надання верифікованої інформації та рекомендацій населенню щодо біологічного захисту. 

Вдосконалено корпоративне управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава

Законпроєкт № 5593-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава» підписав Президент України Володимир Зеленський. Депутати проголосували за Закон 22 лютого 2024 року. 

Уряд вніс зміни до порядку та умов надання, а також формули розподілу освітньої субвенції

Постанова про внесення змін у зазначені документи застосовується з 1 січня 2024 року. 

Коментарі до матеріалу