Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (05.02.2024 - 09.02.2024)

09.02.2024 41 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

ПФУ: щодо паперового листка непрацездатності, яким продовжили електронний лікарняний

Згідно з частиною першою статті 3 Закону України від 23.09.99 № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон № 1105) соціальне страхування здійснюється за принципами законодавчого визначення умов і порядку здійснення соціального страхування.

Як отримати довідку форми ОК-5 через єдиний портал державних послуг Дія

Довідки ОК-5 від Пенсійного фонду України — це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб. Довідка формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, та містить, зокрема, дані щодо суми заробітку для нарахування пенсії, страхового стажу, сплати страхових внесків.

Щодо проведення індексації у разі зростання посадового окладу (тарифної ставки) з січня 2024 року: лист Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 22.01.2024 № 8/0/215-24 надало роз’яснення щодо проведення індексації у разі зростання посадового окладу (тарифної ставки) з січня 2024 року. 

НАДС: Щодо надбавки за вислугу років

Пунктами 10, 12 Прикінцевих положень Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” (далі – Закон) установлено, що у 2024 році оплата праці державних службовців здійснюється на основі класифікації посад, крім державних органів, зазначених у пунктах 20 – 22 цього розділу.

ПФУ: Щодо лікарняних на підставі паперового листка непрацездатності

Відповідно до частини першої статті 23 Закону України від 23.09.99 № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон № 1105) підставою для призначення застрахованій особі допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах є сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність листок непрацездатності.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Скорочено строк зміни цільового призначення земельних ділянок: Верховна Рада

Верховна Рада 06.02.2024 вцілому прийняла Закон (реєстр. № 9627), яким на час воєнного стану та протягом п’яти років з дня його закінчення зменшено строк зміни цільового призначення земельних ділянок з нинішніх 12–36 місяців до 1,5 місяців за рішенням власника землі без розроблення документації із землеустрою на підставі мотивованого висновку органу містобудування та архітектури. 

Прийнято за основу законопроєкт щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку

Верховна Рада 7 лютого 2024 року прийняла у першому читанні за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (реєстр. № 10449). 

З 1 лютого запущено Державний реєстр санкцій

Відтепер громадяни мають безоплатний публічний доступ до актуальної та достовірної інформації про суб’єктів щодо яких застосовано санкції. На сайті є можливість в електронній формі отримати витяг з інформацією про особу. 

Уряд обмежив перебування сторонніх осіб в укриттях навчальних закладів

Відтепер громадяни мають безоплатний публічний доступ до актуальної та достовірної інформації про суб’єктів щодо яких застосовано санкції. На сайті є можливість в електронній формі отримати витяг з інформацією про особу. 

Коментарі до матеріалу