№ з/п

Запитання/показник

Пояснення

1

2

3

Е-лікарняні

1

Що робити працівникові, якому відкрито е-лікарняний?

Працівник повинен відразу, не чекаючи закриття е-лікарняного, повідомити роботодавця про те, що йому відкрили лікарняний (зазвичай працівник отримує СМС-повідомлення про це від електронної системи охорони здоров’я та Пенсійного фонду). Повідомити працівник може будь-яким зручним способом, наприклад, телефоном або через будь-який додаток, наприклад, Viber та ін.

2

Де підприємство може побачити інформацію про е-лікарняний?

Інформація про е-лікарняний уноситься до електронного Реєстру листків непрацездатності (далі – Реєстр) і доступна для перегляду в день його створення. Інформація з Реєстру надається застрахованим особам і страхувальникам (роботодавцям) через електронні кабінети зареєстрованих користувачів на вебпорталі послуг Пенсійного фонду. Пошук відомостей у Реєстрі здійснюється за П. І. Б та датою народження застрахованої особи, його реєстраційним номером облікової картки платника податків (п. 17 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 328)

3

Що являє собою номер е-лікарняного?

Унікальний номер листка непрацездатності вказується в такому форматі:

– номер випадку непрацездатності – збігається для всіх лікарняних, сформованих у межах одного страхового випадку. З його допомогою можна визначити статус лікарняного – первинний чи продовження;

– порядковий номер листка непрацездатності – основна частина номера, яка відрізняється в кожному е-лікарняному;

– номер його версії. Позначається цифрою «1» під час створення нового листка та під час створення листка як продовження. Номер збільшується за порядком («2», «3» і далі) під час унесення кожної зміни до листка непрацездатності на підставі медичного висновку.

На сьогодні більшість номерів е-лікарняних складаються з 19 знаків з урахуванням дефісів (ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х), і згодом кількість знаків може збільшуватися

Порядок призначення та виплати лікарняних і декретних за електронними листками непрацездатності

4

Порядок призначення допомоги

Рішення про призначення допомоги приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування*

* Комісія із соцстрахування (далі – комісія) створюється на підприємстві (або фізособою-підприємцем) незалежно від форми власності, якщо там працює 15 і більше осіб. Якщо працівників менше, обирається уповноважений із соціального страхування. На новоствореному підприємстві комісія (уповноважений) створюється (обирається) у місячний строк після держреєстрації підприємства (п. 1.9 Положення, затвердженого постановою правління ФСС від 19.07.2018 № 13). Основною формою роботи комісії є засідання, які проводяться не рідше двох разів на місяць.

5

Строки призначення допомоги

Призначити працівникові матеріальне забезпечення (провести засідання комісії) потрібно не пізніше 10 календарних днів (далі – к. д.) з дати видачі е-лікарняного (ст. 32 Закону від 23.09.1999 № 1105-XIV, далі - Закон № 1105). На сьогодні такою датою вважається восьмий день:

– після дати закриття, зазначеної в документі, – для е-лікарняних із тимчасової непрацездатності;

– після дати відкриття – для е-лікарняних по вагітності та пологах (див. роз’яснення на сайті http://www.fssu.gov.ua від 19.11.2021)

6

Виплати за рахунок коштів ФСС, які здійснюються з 6-го дня непрацездатності

1. Період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві.

2. Перебування в установах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під контролем у зв’язку з коронавірусною хворобою (COVID-19) (п. 2 ст. 22 Закону № 1105).

Увага! У цих випадках перші 5 днів непрацездатності оплачуються за кошти роботодавця

7

Виплати за рахунок коштів ФСС із першого дня непрацездатності

1. Необхідність догляду за хворою дитиною віком до 14 років і за хворим членом сім’ї (крім догляду за хворою дитиною віком до 14 років).

2. Необхідність догляду за дитиною віком до 3 років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною.

3. Карантин, уведений органами санітарно-епідеміологічної служби.

4. Тимчасове переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на більш легку нижчеоплачувану роботу.

5. Протезування з госпіталізацією до стаціонару протезно-ортопедичного підприємства.

6. Санаторно-курортне лікування (п. 3–10 ст. 22 Закону № 1105)

8

Строк подання заяви-розрахунку до ФСС

Заяву-розрахунок потрібно подати до ФСС протягом 5 робочих днів після призначення допомоги комісією (п. 2 Порядку, затвердженого постановою правління ФСС від 19.07.2018 № 12, далі - Порядок № 12). Тобто граничний строк подання заяви-розрахунку – 10 к. д. плюс 5 робочих днів із дати видачі е-лікарняного* (статус «готово до оплати»)

9

Порядок оформлення заяви-розрахунку

Форму заяви-розрахунку наведено в додатку 1 до Порядку № 12. Для е-лікарняних вона заповнюється так:

– гр. 7 «Серія» залишається пустою;

– у гр. 8 «Номер» наводиться номер е-лікарняного, що складається з 19 знаків: ХХХХХХ – номер випадку непрацездатності, ХХХХХХХХХХХ – порядковий номер листка непрацездатності, Х – номер версії;

– гр. 9 указують, е-лікарняний є первинним чи продовженням («1» чи «2» відповідно). Визначити це допоможе унікальний номер випадку непрацездатності – перші шість цифр номера е-лікарняного, які збігаються для всіх лікарняних, сформованих у межах одного страхового випадку;

– гр. 10 – код причини непрацездатності

10

Строки виплати допомоги після отримання коштів від ФСС

Після надходження страхових коштів на спецрахунок роботодавець повинен видати працівникам суми допомог із тимчасової непрацездатності та по вагітності й пологах у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати зарплати (ст. 32 Закону № 1105), або відразу після отримання коштів від ФСС

11

Строк повідомлення ФСС про виплату коштів застрахованій особі

Страхувальник повинен відзвітувати перед ФСС протягом місяця із дня проведення виплат (п. 10 Порядку № 12). Форму повідомлення наведено в додатку 2 до Порядку № 12.

Увага! Якщо повідомлення не буде подано протягом трьох місяців, робочі органи ФСС проведуть перевірку з питань використання страхувальником коштів Фонду

* Щоб підприємство не пропустило встановлені строки, важливо, щоб працівники своєчасно повідомляли про видані їм лікарняні.