ЗРАЗОК 5

Товариство з обмеженою відповідальністю «Альянс»

50006, м. Кривій Ріг, вул. Металургів, 1, тел. 223-32-27

е-mail: Aliance@gmail.com

Затверджено наказом від 26.06.18 р. № 33

Порядок оприбуткування готівки в касі магазину № 2 «Продукти для вас»

1. Магазин № 2 «Продукти для вас» (далі – магазин) здійснює готівкові розрахунки з покупцями через РРО.

2. Магазин веде касову книгу.

3. Готівкові кошти, що надходять в операційні каси магазину (виручка від реалізації товарів), прибуткуються в касовій книзі магазину в повному обсязі в день надходження на підставі прибуткових касових ордерів (далі – ПКО).

4. Протягом робочого дня (з 14.00 до 15.00) і після закриття магазину касири операційних кас вилучають готівку з місця здійснення готівкових розрахунків операцією «Службова видача» з оформленням Х-звіту.

5. Вилучену зі скриньок РРО готівку касири операційних кас здають старшому касиру.

6. Після закінчення робочого дня касири операційних кас виконують Z-звіти РРО і заповнюють КОРО.

7. Старший касир приймає готівкову виручку від касирів операційних кас у касі магазину – спеціально відведеному приміщенні (кабінеті старшого касира), де проводиться приймання, видача, зберігання готівки, інших цінностей і касових документів.

8. При надходженні в касу магазину готівкової виручки, вилученої зі скриньки РРО, адміністратор магазину оформляє ПКО на суму готівки, що надійшла (її суму він звіряє з Хабо Z-звітом РРО). Адміністратор реєструє ПКО в журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів.

9. Директор магазину підписує ПКО. Оформлений ПКО передається старшому касиру.

10. Старший касир перевіряє правильність оформлення ПКО, наявність усіх реквізитів, наявність і дійсність підпису уповноваженої особи (директора магазину), наявність перелічених у ПКО додатків і підписує ПКО. На підставі ПКО він заповнює касову книгу в день надходження готівки.

11. Здача готівки в центральну касу підприємства здійснюється директором магазину на наступний робочий день підприємства.

12. При здачі готівки в центральну касу оформляється ВКО та заповнюється касова книга відповідно до Положення № 148.

<...>